Loading Laddar...
 

Boka kurs

XExtra Övningskörning B96 Manuell

2020-10-06 (tisdag)
kl. 08:30 - 10:30

Utbildningsplats:

Parkeringen utanför arenan på Rosenholm. Deltagarna tar sig själva dit och därifrån. Trafikläraren möter upp på platsen på angiven tidpunkt med fordonskombinationen.

Här följer fem enkla steg till ditt körkort:

1. Boka och betala online

Boka och betala via vår e-handel så återkommer vi till dig med datum och tid för körprovet på Trafikverket.

2. Gör teori

Du behöver inte göra något kunskapsprov för att få körkort för utökad behörighet B. Du ska ändå studera ditt läromedel för att få en effektiv övningskörning och för att klara körprovet. BE-boken med Utökad behörighet B köper du separat i vår e-handel under fliken Produkter.

3. Övningskör

Körningen görs i grupp om max 3 pers och tar 4 tim vid ett tillfälle. Det krävs inget körkortstillstånd för att ta körkort för utökad behörighet B.

Innehåll:

  • 60 min gemensam säkerhetskontroll, lastsäkring och genomgång av fordonens registreringsbevis
  • 60 min gemensam övningskörning på körgård
  • 90 min gemensam övningskörning i trafik.

 

Ibland är det nödvändigt att köra fler lektioner på trafikskolan, och skulle det behövas så köper man till detta enligt aktuell prislista.

4. Fotograferas

Du måste fotograferas på Trafikverkets förarprovskontor innan ditt prov. Om du inte har gjort det innan provtillfället så får du inte genomföra provet. Närmsta förarprovskontor där du kan fotografera dig ligger i Karlskrona och öppettiderna hittar du på trafikverket.se. Du bokar själv tid för detta och ska visa upp godkänd legitimation vid fotograferingstillfället.

5. Gör körprovet

På dagen för ditt körprov träffas du och din trafiklärare på provplatsen för att visa upp dina kunskaper och färdigheter för Trafikverkets personal. Du har tillgång till en godkänd fordonskombination på provet genom trafikskolan. Du behöver ha godkänd legitimation med dig när du ska genomföra ditt prov.

Vad krävs för att bli godkänd?

För att bli godkänd på provet ska du till att börja med kunna genomföra säkerhetskontroll och lastsäkring på fordonskombinationen. Du ska även kunna svara på frågor kring säkerhetskontroll, lastsäkring och fordonens registreringsbevis. Därefter kommer du att få visa att du har ett trafiksäkert beteende på vägarna. I det ingår att du ska genomföra någon form av manövreringsövning så som backning, vändning eller parkering i trafik.

Notering
-Se till att angivna kontaktuppgifter är aktuella och ta del av den information som skickas till dig den vägen.
-Godkänd legitimation krävs vid provtillfället.

PRIS: 3300 SEK

FULLBOKAD