Loading Laddar...
 

Boka kurs

XRisktvåan MC

2020-07-14 (tisdag)
kl. 08:00 - 12:30

Obligatorisk utbildning

Praktisk utbildning som måste vara genomförd och godkänd före Trafikverkets teoriprov.

Utbildningens innehåll

Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer. Du kommer inte att träna körprovets manöverbana. Du ska vara i slutskedet av din förarutbildning när du gör del 2 för att kunna manövrera motorcykeln på ett säkert sätt och få ut mycket av utbildningen.

Lika många motorcyklar som deltagare

Varje deltagare får tillgång till en motorcykel, Kawasaki ER-6 eller Suzuki Bandit 700.

Utrustning att låna ingår i kursavgiften. För storlekar m.m. se villkor.

Utbildningsplats

Järnbruksvägen 1, Kallinge. Lokal ”Flisan”.

KURSVILLKOR FÖR RISKTVÅAN A

Avbokning

Jag har rätt att avboka utbildningen. Avbokning ska ske via mejl till info@trossotrafikskola.se alternativt till telefon 0455-25568. Gör jag detta minst 4 dagar innan kursdag så får jag tillbaka hela kursavgiften. Avbokar jag mindre än 4 dagar innan kursdag och platsen inte kan fyllas med annan elev så återfår jag endast 10% av kursavgiften. Om platsen kan fyllas med annan elev så återfår jag dock hela avgiften.

Jag är medveten att kursen kan avbokas vid för få antal anmälda deltagare. Detta meddelas mig senast 3 dagar före kursen. Kursen kan även ställas in vid lärares sjukdom. I första hand sätts en vikarie in men eftersom det krävs specialkompetent lärare så är jag medveten om att kursen kan ställas in helt. Vid inställd kurs meddelas jag via den mejladress eller telefonnummer som jag angivit vid bokningen.

Uteblir jag utan att avanmäla mig så är kursavgiften förverkad och återbetalning kan inte ske.

I övrigt gäller Sveriges Trafikskolors Riskförbund rekommendationer. Det innebär både skyldigheter och rättigheter för mig som elev. Där står till exempel om avbokning och ångerrätt. Här är en länk till hela skriften: STR:s Praxis.

Priser

Priset anges i svenska kronor. Moms med 25 % ingår i priset.

Alkolås

Jag förbinder mig att göra ett utandningsprov inför kursen. Om alkotestaren indikerar på alkohol i utandningsluften så ställer läraren frågan om jag vet med mig att jag kan ha alkohol i kroppen. Om jag svarar att så kan vara fallet avbryts övningen. Om jag säger att jag inte kan ha alkohol i kroppen så ska läraren erbjuda mig en ny provtagning efter det att jag sköljt munnen med vatten. Om resultatet är detsamma så ställs utbildningen in och jag måste ändå betala full avgift. Jag får använda ett rent munstycke till alkotestaren i samband med utbildningen.

Legitimation

Jag måste visa upp godkänd legitimation inför kursen. Det är mitt ansvar att legitimationen är giltig och i oskadat skick. Här är en länk till godtagbar legitimation: Godtagbara identitetshandlingar

Låna Skyddsutrustning

Det finns möjlighet att, utan extra kostnad, låna fullständig utrustning. Jag är skyldig att ha kläder under som absorberar svett för att hålla utrustningen fräsch till nästa elev. Tunna kläder t.ex. underställ är lämpligt att ha under MC-utrustningen.  Jag måste använda hjälmhuva om jag lånar hjälm. Hjälmhuvor finns att låna utan extra kostnad. Det finns stövlar i storlek 38 till 46, Hjälmar XS till XXL, Jackor och byxor i stl XS till XL. Handskar stl 8 till 13, Ryggskydd i 3 olika storlekar. Misstänker jag att denna utrustning inte passar i storlek så är jag skyldig att ta med egen MC-utrustning.

Egen Skyddsutrustning

Om jag använder egen utrustning så är jag skyldig att se till att den är avsedd för motorcykelkörning. Den ska bestå av skyddskläder av skinn eller annat kraftigt material, hjälm av typ integral eller cross med skydd för hakparti och ögon, kraftiga stövlar, ryggskydd, handskar. Utrustningen ska vara fri från skador.

Färdighetskrav

Jag måste kunna tala och förstå svenska för att kunna delta i diskussioner och förstå instruktioner.  Jag kan utan problem hantera en motorcykel och t.ex. utföra en hård inbromsning på ett kontrollerat sätt. Om läraren anser att jag inte uppfyller de nödvändiga färdighetskraven så avbryts utbildningen utan att jag får tillbaka avgiften.

Rapportering till Transportstyrelsen

Om jag uppfyller färdighetskraven inför utbildningen och klarar utbildningens mål så kommer jag att bli rapporterad godkänd på riskutbildning 2 för motorcykel. Rapporteringen sker senare samma dag. Om jag ska genomföra kunskapsprov vid Trafikverket samma dag som riskutbildningen så är jag skyldig att meddela detta vid riskutbildningen så att kursen rapporteras in före tiden för mitt teoriprov.

Notering

PRIS: 3600 SEK

FULLBOKAD